Конфлікт навколо храму в селі Пасічна продовжується (+відео)

Конфлікт навколо храму в селі Пасічна продовжується (+відео)Конфлікт довкола Свято-Троїцької церкви села Пасічна Баришівського району Бориспільської єпархії не вщухає. Представники Київського патріархату продовжують провокувати місцеве населення, розпалюючи міжконфесійне протистояння. Як стало відомо напередодні на суботу 20 вересня 2014 року планувалася ще одна спроба захвату храму УПЦ. У зв’язку із цим зранку в суботу духовенство Баришівського та сусідніх благочинь і небайдужі віруючі зібралися перед церквою, щоб звершити читання акафісту.

На богослужіння зібралися вірні нашої Церкви із села Пасічна та довколишніх сіл, котрі приїхали їх підтримати. Богомольці зібралися, щоб піднести молитви до Господа у скрутний для села час та засвідчити свою позицію. Милістю Божою, богослужіння проходило в спокійній обстановці, в атмосфері братерства та взаємопорозуміння. Проте в цей час ситуація накалювалася біля сільського клубу. На цей день представниками Київського патріархату були призначені збори села, легітимність яких ставиться під сумнів, оскільки була порушена процедура їх скликання, а як наслідок не було дано дозволу Баришівською селищною радою на їх проведення. Не зважаючи на це, збори були проведені. Представників УПЦ, котрі були присутніми в залі, щоб засвідчити інтереси Свято-Троїцької релігійної громади, не хотіли чути, а потім взагалі не надали слова.

Після тривалих дискусій, котрі перетворилися в загальний балаган, відбулося фіктивне голосування, на якому більшість проголосувала за перехід села в Київський патріархат. Проте так і лишилося незрозумілим яке відношення має дане голосування до Свято-Троїцької церкви села, котра є власністю релігійної громади УПЦ. Агресивно настроєні представники Київського патріархату, маніпулюючи статутною та іншою документацію й некомпетентністю пересічних жителів, донесли до громади села лише частину правди, котра була вигідна для лобіювання власних інтересів. Такий підхід до ситуації даної конфесії вже став для неї звичним. Збори села закінчилися псевдо-перемогою тих, хто «за українську Церкву», хоча переважна більшість із них не може вказати на суттєву різницю між УПЦ та Київським патріархатом, не знаючи навіть їх очільників. Це ще раз підтверджує, що даний конфлікт спровокований абсолютно не жителями Пасічної.

21 вересня 2014 року на свято Різдва Пресвятої Богородиці виконуючий обов’язки настоятеля Свято-Троїцького храму села Пасічна ієромонах Веніамін (Мазурчак) звершив Божественну Літургію на площі перед храмом. Помолитися прийшли члени парафіяльної громади та жителі села. Зараз церква опечатана на невизначений термін і віруючі УПЦ вимушені молитися просто неба.

 Прес-служба Бориспільської єпархії УПЦ

Чергова спроба захоплення храму в селі Пасічна

 

Спецвипуск телеканалу "Глас" від 16 вересня 2014 р.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Спроба захоплення храму на Київщині (+відео оновлено)