23 жовтня у КДАіС – міжнародна конференція «Духовна та світська освіта: історія взаємин – сучасність – перспективи». Заявки приймаються до 1 жовтня

23 жовтня у КДАіС – міжнародна конференція «Духовна та світська освіта: історія взаємин – сучасність – перспективи». Заявки приймаються до 1 жовтня

23 жовтня 2014 року в Києві з благословення Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України буде проведена VІ Міжнародна науково-практична конференція «ДУХОВНА ТА СВІТСЬКА ОСВІТА: ІСТОРІЯ ВЗАЄМИН – СУЧАСНІСТЬ – ПЕРСПЕКТИВИ».

Організатором конференції є Київська духовна академія Української Православної Церкви. Цього року конференція присвячена 150-річчю з дня народження професора Київської духовної академії протоієрея Федіра Івановича Титова.

Довідка: Проф. прот. Федір Титов (1864-1935) народився в с. Черкаське-Порічне Суджанського повіту Курської губернії в родині священика. У 1890 р. закінчив КДА. З 1897 р. обіймав в КДА кафедру історії Руської Церкви. Залишив фундаментальні труди з історії Православної Церкви в Україні. Займався дослідженням історії Києво-Печерської Лавра та Київської духовної академії, збирав матеріали для біографічного словника випускників КДА. З 1919 р. жив в еміграції в Сербії. У 1920 р. став професором Богословського факультету Белградського університету. Викладав на факультеті біблійну історію, біблійну археологію, догматичне богослов’я, а також історію Руської Церкви. Похований у м. Земун (поблизу Белграду).

У центрі уваги конференції будуть наступні питання:

•    Внесок прот. Ф. Титова в розвиток церковно-історичної науки;
•    Історія та сьогодення духовних і богословських навчальних закладів;
•    Взаємодія світської та церковної науки у справі вивчення творчої спадщини професорів Київської духовної академії;
•    Вплив київської богословської традиції на розвиток церковної освіти в інших Помісних Православних Церквах;
•    Шляхи розвитку богословської науки в незалежній Україні;
•    Проблеми реформування духовних шкіл на сучасному етапі.
В рамках конференції передбачається проведення пленарного та секційних засідань, а також круглих столів.

До участі в конференції запрошуються викладачі і студенти духовних та світських навчальних закладів, спеціалісти в галузі богослов’я, філософії, історії, педагогіки. Робочі мови конференції: українська та російська. Регламент доповідей — до 20 хвилин.

Місце проведення: Україна, місто Київ, Київська духовна академія.

За матеріалами конференції планується видання спеціального випуску «Трудів Київської духовної академії». Тексти доповідей для публікації слід направляти до Оргкомітету в електронному вигляді.

Вимоги до тексту доповідей:

1.    Текст подається українською або російською мовою.
2.    Текст має бути набраним в редакторі MS Word 98, 2000, 2003 та збереженим у форматі doc або rtf.
3.    Шрифт Times New Roman, кегль 14, інтервал 1,5.
4.    Текст обов’язково повинен містити назву доповіді, прізвище, ім’я, по-батькові, священний сан, науковий ступінь автора, назву організації, яку він представляє, та його посаду.
5.    Посилання на джерела та літературу подаються знизу кожної сторінки.

Тексти доповідей не рецензуються. Рішення про можливість публікації доповідей приймає Видавнича група Київської духовної академії.

Заявки на участь у конференції та тексти доповідей приймаються до 1 жовтня 2014 року (бланк заявки додається).

Оргкомітет забезпечує харчування та проживання учасників під час роботи конференції. Проїзд — за рахунок направляючої сторони.

Адреса Оргкомітету: 01015, Україна, Київ, вул. Лаврська 15, корпус 64, Київська Духовна Академія, секретарю Вченої Ради протоієрею Ростиславу Снігірьову.

Телефони для довідок:

+38 (044) 255-11-83
+38 (044) 255-11-79
Факс: +38 (044) 255-12-07
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Заявка doc