ВИШГОРОД. Навчальний рік Недільної школи почався з відкритих дверей

ВИШГОРОД. Навчальний рік Недільної школи почався з відкритих дверей7 вересня недільна школа «Зернятка Бориса та Гліба» храму святих Бориса і Гліба м.Вишгород зустрічала своїх учнів урочистим відкриттям нового навчального року. Двері були відкриті для всіх - дітей, батьків і гостей, що побажали приєднатися до цього свята.

Вихованці школи прийшли до Божественної Літургії зі своїми батьками та друзями, сповідалися і причастилися Святих Христових Таїн. Старші діти по благословенню настоятеля прот. Димитрія співали в молодіжному хорі, молодші учні співали єктенії та молебень.

Після молебню відбулася презентація недільної школи в класі недільної школи для батьків учнів. Старші діти розповіли батькам про нашу недільну школу: про її життя, навчальний процес та показали мультимедійну презентацію. Після презентації для дітей та батьків була проведена екскурсія по навчальним класам.

В цей час всі менші учні недільної школи під керівництвом викладачів активно брали участь у «Дні відкритих дверей». Традиційно в останню неділю перед початком навчального року діти брали участь в станційній грі- квестs «Дорога до храму». В процесі гри дітки могли познайомитися з новими учнями, згадати програму минулого року, нові учні - дізнатися чого навчають у недільній школі, і взагалі весело провести час в нашій православній родині недільної школи.

У грі взяли участь 5 команд по 8-10 чоловік. Побудова, коротка молитва. Викладач дитячої православної школи нагадав учасникам правила гри. Перше правило: грати чесно, дружно, а також слідувати тільки за заданим алгоритмом. Алгоритм - це певний маршрут, пункти, де чекають дітей майстри, готові поставити їм запитання. Команди показали свою ерудицію і початкові знання в питаннях православної віри. Також діти співали православні молитви, розповідали про святих зображених на іконах, вчилися малювати ангелів і всі разом робили аплікацію «Церква - наш спільний дім». Виконати всі завдання бездоганно було справою не такою, вже легкою, але з допомогою Божою всі впоралися із завданнями, і отримали бажану винагороду. На кожній станції діти отримали знаки за виконане завдання у вигляді героїв казки «Ріпка». На фінальній «станції» команди передали отримані символічні малюнки настоятелю храму прот. Димитрію Денисенко. Завданням цієї гри було зібрати символи казкових героїв казки «Ріпка» і витягнути - отримати у батюшки знак «ріпка». Це символічно означало, що хоча ми всі маємо маленькі власні молитви, але як мишка – «маленька молитва» допомогла витягнути ріпку, так наша загальна церковна молитва допоможе нам покликати на допомогу Бога. Всі дітки добре зрозуміли навіщо потрібно молитися разом. Тому перемогла вся недільна школа. День відкритих дверей дітям дуже сподобався. Квест-гра проходила весело. Команди дружно і з задоволенням перебігали від завдання до завдання, сміливо відповідали на питання з метою заробити символічні знаки. Панувала по-справжньому радісна, по-дитячому щира атмосфера, всі посміхалися один одному.

На закінчення о. Димитрій дав вчителям, і, найголовніше, учням школи добре напуття на майбутній навчальний рік. В кінці гри в трапезній дітей чекало солодке частування.

Ось так приємно розпочався навчальний рік у нашій недільній школі. Нехай таким же щасливим та корисним для духовного розвитку стане для учнів кожен день, проведений тут.

ВИШГОРОД. Навчальний рік Недільної школи почався з відкритих дверейВИШГОРОД. Навчальний рік Недільної школи почався з відкритих дверейВИШГОРОД. Навчальний рік Недільної школи почався з відкритих дверейВИШГОРОД. Навчальний рік Недільної школи почався з відкритих дверейВИШГОРОД. Навчальний рік Недільної школи почався з відкритих дверейВИШГОРОД. Навчальний рік Недільної школи почався з відкритих дверейВИШГОРОД. Навчальний рік Недільної школи почався з відкритих дверейВИШГОРОД. Навчальний рік Недільної школи почався з відкритих дверейВИШГОРОД. Навчальний рік Недільної школи почався з відкритих дверейВИШГОРОД. Навчальний рік Недільної школи почався з відкритих дверейВИШГОРОД. Навчальний рік Недільної школи почався з відкритих дверейВИШГОРОД. Навчальний рік Недільної школи почався з відкритих дверейВИШГОРОД. Навчальний рік Недільної школи почався з відкритих дверейВИШГОРОД. Навчальний рік Недільної школи почався з відкритих дверейВИШГОРОД. Навчальний рік Недільної школи почався з відкритих дверей

 

 

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31