У Київській облдержадміністрації пройшов круглий стіл: «Співпраця влади і Церкви — запорука спокою, миру та безпеки на Київщині»

У Київській облдержадміністрації пройшов круглий стіл: «Співпраця влади і Церкви — запорука спокою, миру та безпеки на Київщині»9 квітня, у приміщенні Київської облдержадміністрації відбулося засідання круглого столу на тему: «Співпраця влади і Церкви — запорука спокою, миру та безпеки на Київщині». З благословення Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія Київську єпархію на засіданні представляв преосвященний Іона, єпископ Обухівський, керуючий Обухівським вікаріатством Київської єпархії. Бориспільску єпархію УПЦ, з благословення Високопреосвященного Антонія, митрополита Бориспільского та Броварського, керуючого справами УПЦ представляв секретар єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук.

Під час зустрічі очільник регіону Володимир Шандра та керівники церковних конфесій говорили про важливість духовного виховання дітей та молоді в умовах суспільно-політичної ситуації в країні.

Голова Київської ОДА наголосив, що саме сьогодні до Церкви є колосальна довіра з боку людей: «Ми повинні чітко усвідомити, що спільними зусиллями влади та духовенствами можна віднайти шляхи порозуміння та примирення українського народу. Адже Церква сприяє духовному вихованню нації, дає розуміння, що добрі справи, любов та повага до ближнього єднають наш народ. Переконаний, сьогодні не повинно бути різноголосся та байдужості, бо як і перед чиновниками, так і перед священнослужителями, стоїть одна мета.»

У свою чергу, представники релігійних конфесій висловили сподівання, що Церква, виконуючи свою безпосередню місію молитовно, зуміє допомогти країні вийти з нинішньої кризової ситуації, а також зберегти мир та спокій.

Зокрема, секретар Бориспільської єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук зазначив, що лише у мирній площині суспільство може віднайти спільні рішення будь якої проблеми, а молитва за мир допоможе зупинити агресію.

 У Київській облдержадміністрації пройшов круглий стіл: «Співпраця влади і Церкви — запорука спокою, миру та безпеки на Київщині» У Київській облдержадміністрації пройшов круглий стіл: «Співпраця влади і Церкви — запорука спокою, миру та безпеки на Київщині»