Відбулися сповідь та збори духовенства Першого та Другого Вишгородського благочиння

Відбулися сповідь та збори духовенства Першого та Другого Вишгородського благочиння2 квітня, у п’яту неділю Великого посту з благословення Високопреосвященнішого Антонія митрополита Бориспільського і Броварського, відбулися сповідь та збори духовенства Першого та Другого Вишгородського благочиння Бориспільської єпархії.

Таїнство покаяння, або сповідь - це завжди важлива подія в духовному житті кожної людини, яка знає з особистого досвіду про його благодатні і рятівні властивості для душі, а тим більше для священнослужителя, тому всі старались дійсно очиститися. Сповідь духовенства, яку звершив духівник Вишгородського благочиння, відбулася перед Богослужінням.

По завершенні сповіді керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Літургію Передосвячених Дарів у Вишгородському храмі святих Бориса і Гліба. Його Високопреосвященству співслужило духовенство Першого та Другого Вишгородського благочиння Бориспільської єпархії. В сан диякона був рукоположений Микола Образ. Після богослужіння владика Антоній звернувся до прихожан та духовенства з архіпастирським словом.

Після Літургії Передосвячених Дарів відбулися збори Вишгородського благочиння, які очолив митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, він довів до духовенства останні розпорядження по єпархії та були обговорені поточні питання життя парафій та ситуація в країні. Спільні богослужіння під час Великого посту дозволяють духовенству мати можливість не тільки очищати свою душу в таїнстві сповіді, а й обговорювати проблеми парафіяльного життя з Архіпастирем і побратимами по служінню, що робити та що думати і все духовенство відчувало себе наче одним цілим.

Духовенство говорило про те, що зараз складний час в Україні - така нестабільна обстановка в державі, і всі ми вболіваємо серцем за тих , хто протистоїть один одному. Духовенство повинно закликати до миру, злагоди, взаєморозуміння, толерантного ставлення один до одного, примноження любові серед пастви. Це все чесноти, які необхідні для спасіння людської душі і несення подвигу Великого посту. У дні Великого посту кожній людині треба потрудитися, щоб очистити свою душу, стати кращим, не шукати в інших людях погане, а потрудитися над собою,щоб погане пішло з душі кожного з нас і мати надію на Бога. Що нині від нас усіх потрібна особлива духовна і моральна чуйність, ми повинні проявити братську любов один до одного, зберігати мир і спокій і пам'ятати про те , що нам усім разом жити в нашому спільному домі, щоб зберегти дарований Богом мир на нашій благодатній землі древньої Святої Київської Русі - колиски Православ'я.