БЕРЕЗАНСЬКЕ БЛАГОЧИННЯ. Священик взяв участь у круглому столі стосовно суспільно-політичної ситуації в Україні

БЕРЕЗАНСЬКЕ БЛАГОЧИННЯ. Священик взяв участь у круглому столі стосовно суспільно-політичної ситуації в Україні30 січня у приміщенні Березанської міської ради за участю представників громадських та релігійних організацій міста відбувся круглий стіл стосовно суспільно-політичної ситуації в Україні. 

Представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, представники трудових колективів, голови громадських організацій, представники релігійної громади, депутати міської ради, які також були присутні під час розмови та брали активну участь в обговоренні нагальних питань, одностайно зазначили, що є прихильниками мирного врегулювання конфлікту між мітингувальниками та владою. На переконання заступника голови Березанської міської ради С.Л. Зезенька, тільки за допомогою діалогу, взаємних поступок, виваженого аналізу подій, які до цього часу тривають на Майдані, можна вийти із політичної кризи. 

- Внаслідок конфлікту на Майдані загинули люди. Наші співвітчизники,- зазначив Сергій Леонідович, - давайте хвилиною мовчання вшануємо їхню память. 

Присутні завмерли у скорботній жалобі, віддаючи шану тим, котрі по обидва боки барикад стали жертвами протистояння.

- Тільки витримка, розуміння того, що ми не маємо морального права піддаватися на провокації з боку радикально налаштованих молодчиків, а також чітка злагоджена робота всіх місцевих підрозділів органів влади, добросовісне виконання, покладених на них обовязків призведе до подальшого розвитку нашого міста та знизить градус політичної напруги, - наголосив голова Ради ветеранів м. Березань В.П.Парахнюк.

- Так повелося, що любителів говорити в країні стало вдвічі більше, ніж бажаючих слухати, - звернувся до представників громадськості настоятель Софроніївської парафії м. Березань, голова єпархіального відділу «Церква і культура» ієрей отець Олександр Клименко, – та вміння слухати, дослухатися до людей, власної совісті, голосу свого серця у нашому суспільстві дуже затребувані, а отже необхідні. Незабаром розпочнуться дні Великого посту, під час якого душа кожного християнина має очиститись від скверни. Пошли нам, Господи, благодаті та мудрості, аби не допустити кровопролиття. За Україну, її світле майбуття лунали нещодавно дитячі молитви, сила яких велика. Будемо сподіватись на швидке врегулювання складної соціально-економічної ситуації в Україні. Бог не залишить нас без своєї благодаті.

За результатами круглого столу учасники зібрання прийняли резолюцію, якою закликали березанців проявити громадянське розуміння та звернулися до громади міста із проханням утриматись від не виважених дій.

http://www.berezan.com.ua

 

 

 

 

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31