Відбулися збори духовенства Другого Бориспільського благочиння

Відбулися збори духовенства Другого Бориспільського благочиння23 грудня, з благословення Високопреосвященнійшого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварськаго, керуючого справами УПЦ, в храмі на честь святого Архістратига Михаїла с. Проців відбулися збори духовенства Другого Бориспільського благочиння.

Очолив зібрання, благочинний Другого Бориспільського благочиння, архімандрит Феогност (Юраш), який довів до відома священиків питання, що були розглянуті на зборах благочинних Бориспільської єпархії, очолювані керуючим Бориспільською єпархією, митрополитом Антонієм у Києво-Печерській Лаврі 29 листопада.

А саме: про обрання духівником єпархії прот. Сергія Пилипчука, про створення Ставленицької комісії та єпархіальних відділів.

На сам перед отець-благочинний привітав прот. Сергія Пилипчука  з обранням його духівником єпархії.

У ході засідання були запропоновані для обговорення проекти документів Міжсоборної присутності:

  1. Про підготовку до Святого Причастя.
  2. Впорядкування практики здійснення шлюбів (зокрема повторних).
  3. Про християнське поховання покійних.
  4. Про подальші заходи, що до подолання наслідків церковного розколу XVII ст.
  5. Про тверезість та попередження алкоголізму.

Були розглянуті питання про підписку на церковні видання в тому числі на «Православну Церковну газету» для шкіл, лікарень Другого Бориспільського благочиння. Торкнулися теми належного ведення документації на парафіях та були обговорені питання  повсякденного життя парафій, визначені відповідальні за ведення роботи в благочинні з єпархіальними відділами.

Під час зборів духовенству було презентовано сайт єпархії http://boryspil-eparchy.org.  та проведений звіт діяльності парафій благочиння та документації.

На завершення зустрічі священики проінформували благочинного про проведення Різдвяних заходів, які традиційно розпочинаються з 19 грудня.

Відбулися збори духовенства Другого Бориспільського благочиння Відбулися збори духовенства Другого Бориспільського благочиння