В день святого Миколая священники Баришівського благочиння відвідали дитячі заклади

В день святого Миколая священники Баришівського благочиння відвідали дитячі закладиБезумовно, одне з найулюбленіших свят дітвори – день пам’яті святителя Миколая Чудотворця. Вже стало традицією для священиків Баришівського благочиння в ці святкові дні відвідувати школи, садочки, дитячі будинки. Крім святкових подарунків, священики звертаються до діток з духовним повчанням. Часом спілкування пастиря з молодим поколінням переростає в цікаву бесіду. Ось, наприклад, учні школи чи вихованці садочків зі захватом розповідають про свій невеличкий духовний досвід, коли скажемо, була вислухана їхня молитва чи відчута Божа поміч в якусь скрутну хвилину.

В день святого Миколая священники Баришівського благочиння відвідали дитячі закладиНапередодні свята 18 грудня благочинний церков Баришівського благочиння протоієрей Любомир Біляк в Баришівській загальноосвітній  школі № 2 провів урок Християнської етики. 

На це заняття зійшлися учні п’ятих класів, а їх в школі аж три. Отець Любомир розповів про Святителя Миколая, про його життя і подвиги, пояснив, чому святитель Миколай є улюбленим святим не тільки для дітей, а і для дорослих.  Учні п’ятих класів вже півроку вивчають Основи Християнської етики, слід зауважити, що цей предмет викладає парафіянка баришівської         Свято-Успенської церкви Лариса Володимирівна Шабат. Наприкінці зустрічі отець Любомир заповів учням, щоб  отримані знання на уроках Християнської етики вони застосовували у власному житті. 

В день святого Миколая священники Баришівського благочиння відвідали дитячі закладиВ день свята 19 грудня настоятель церкви Різдва Богородиці села Перемога протоієрей Олександр Ярмольчик відвідав сільську школу і дошкільний заклад. Традиційно дітки готують на честь святителя Миколая виступ, а священик звертається до дітей з повчальним словом і вручає подарунки. Подібна зустріч з вихованцями садочку і учнями сільської школи в день свята відбулася в селі Лукаші.

Настоятель храму архістратига Михаїла протоієрей Павло Лисенко також завітав до діток з подарунками. Учні приготували виступ з віршиками та піснями про святого Миколая. А в селі Дернівка, навпаки, священик запросив діток на свято святителя Миколая до церкви. Оскільки дернівська Володимирівська церква знаходиться поруч зі школою, то учні прийшли до храму, де їх і привітав настоятель ієрей Димитрій Прокопенко. 

Святитель Миколай є втіленням усіх євангельських чеснот, наш небесний заступник, взірець для наслідування. Православний люд здавна поважає і любить цього святого, не дарма і храми наші в цей день наповнюються більше ніж зазвичай. Дякувати Богу, що тепер у священиків є можливість проповідувати не тільки у своїх  церквах, а й відвідувати  школи з повчальним словом.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31