Незважаючи на провокації радикалів, Хресна хода миру ввійшла в Бориспіль (+відео)

Незважаючи на провокації радикалів, Хресна хода миру ввійшла в Бориспіль (+відео)25 липня Всеукраїнський хресний хід миру та молитви за Україну пройшов 17 кілометрів від села Лебедин до міста Бориспіль. Не дивлячись на те, що біля в’їзду віруючих чекали агресивно налаштовані радикали Хресний хід увійшов в місто.

Для уникнення сутичок Блаженніший Митрополит Онуфрій благословив учасникам молитовної ходи змінили маршрут і прямувати в напрямку мікрорайону Нестерівка.

До Борисполя вірян УПЦ намагалися не пропустити близько сотні праворадикалів із ОУН. Рівень агресії і злості їхніх послідовників вражає. Вони вигукували в бік учасників Хресної ходи різні гасла та образи, кидали в людей яйцями, звучала нецензурна лексика. Причому, здебільшого цілили в головну святиню хресного ходу - ікону Божої Матері "Святогірську", яку прийшлося захищати, прикривши ризою. Не дивлячись на те, що серед паломників багато старших людей і дітей, молодики в камуфляжах не припиняли погрожувати їм розправою.

Хресною ходою йшло близько 3000 прочан і священики, але на провокації націоналістів ніхто не відреагував. Протестуючі намагалися спровокувати віруючих до сутичок та вимагали прибрати бійців Національної гвардії, яка захищала крестоходців від провокацій. Проте, військовим вдалося відтіснити натовп націоналістів і, таким чином, дати можливість учасникам Ходи продовжувати свій шлях.

Божою милістю паломники дійшли до Борисполя. Біля каплички мікрорайону Нестерівка всі помолилися під час акафісту перед образом Богородиці "Святогірська" за Україну, за своїх кривдників і присіли відпочити, тому що попереду ще один день шляху до столиці нашої Батьківщини.

 
 

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31