На сайті Бориспільської міської ради тиває збір підписів на підтримку Всеукраїнської хресної ходи через місто Бориспіль

На сайті Бориспільської міської ради тиває збір підписів на підтримку Всеукраїнської хресної ходи через місто БориспільНа сайті Бориспільської міської ради розміщено петицію в підтримку Всеукраїнської хресної ходи за мир в Україні, який 25 липня буде проходити через місто Бориспіль.

 

Нагадаємо, що 13 липня в місті Борисполі відбулася нарада міських депутатів, громадських організацій, на якій учасники висловилися проти проходження хресної ходи через місто, назвавши її політичним заходом "і таким, що розколює суспільство, нівелює цінності Майдану і Революції Гідності".

Автор петиції, протоієрей Юрій Носач наголошує, що "Всеукраїнський Хресний хід – це мирне зібрання віруючих людей які з молитвою йдуть до м. Києва, колиски Українського Православ`я щоб долучитись до спільного подвигу молитви за мир і благословення для своєї Батьківщини.

В історії України були випадки, коли завдяки спільній молитві у хресній ході Бог припиняв епідемії, стихійні лиха і навіть війни. Минулого року під час Хресної ходи з чудотворними іконами від Володимирської гірки до Києво-Печерської Лаври понад 30 тисяч вірян з найрізноманітніших регіонів України об’єдналися заради миру і Божого благословення для України."

Відкидаючи звинувачення опонентів у політизованості ходи, автор петиції говорить, що "Нажаль вчиняються спроби політизувати цю Хресну ходу, використовуючи недостовірну інформацію, а часом вдаючись до відвертих провокацій. Тому в котрий раз повідомляємо, що Хресна хода – це не політика, не демонстрація, не маніфест, а мирна хода. Ми живемо у правовій і демократичній державі і згідно Конституції України віруючі люди мають право на свободу віросповідання та проведенні Хресної ходи у м. Бориспіль.

Ми бажаємо, щоб Господь через Святі ікони, що несуть Хресною ходою Благословив місто Бориспіль і весь наш край – Бориспільщину."

Бориспільська єпархія просить підтримати своїм підписом петицію. Для підпису потрібно зареєструватися на сайті, а після авторизації на сторінці з петицією натиснути посилання "Підтримую".

Адреса петиції на сайті Бориспільської міської ради

Читайте ще: Церква благословляє учасників хресної ходи нести лише хоругви, розп’яття і ікони – Керуючий справами УПЦ

 

 

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31